Zeleninová polévka s růžičkovou kapustou

Snadný recept na lehkou zeleninovou polévku s bramborem, pórkem, mrkví a růžičkovou kapustou.


5.02x
60 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 lžíceolej
1 lžícemáslo
100 gbrambory
1 kscibule
0.5 kspórek
70 gmrkev
100 mlbílé víno
1 lžícehladká mouka
1200 mlzeleninový vývar
300 grůžičková kapusta

podle chuti

sůl
tymián
petrželová nať
mletý černý pepř

Postup přípravy

Růžičkové kapustičky očistíme od zvadlých lístečků, košťály odřízneme a nakrojíme do křížků. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno a oloupaný brambor nakrájíme na kostičky. Omytý pórek nakrájíme na nudličky. Mrkev očistíme.

Na másle s olejem necháme změknout cibuli s česnekem. Pak vmícháme mouku a zastálého míchání připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem a vínem a přivedeme k varu. Poté přidáme brambory, mrkev, pórek a špetku tymiánu, pepř a sůl a zvolna vaříme do poloměkka. Nakonec do polévky vložíme kapustičky a vše vaříme asi 15 minut, dokud nebudou kapustičky měkké, ale nikoliv rozvařené. Polévku dochutíme solí, pepřem a sekanou petrželkou a můžeme servírovat.

Zeleninovou polévku s kapustičkami podáváme s pečivem, ale vhodné jsou i česnekové krutony.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninová polévka s růžičkovou kapustou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká