Vaření.czReceptyJehněčí roláda na česneku

Jehněčí roláda na česneku

Plát jehněčího masa potřený kořeněnou směsí a naplněný slaninou se špenátem. Nenáročný recept na hlavní chod s bramborovou kaší.


4.25x
150 min

Ingredience

1.5 kgjehněčí plec

směs

3 stroužkyčesnek
3 lžíceolivový olej
1 lžičkasušená majoránka

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

náplň

400 glistový špenát
8 plátkůzauzená slanina

Postup přípravy

Jehněčí plec očistíme od blan a přebytečného tuku a rozkrojíme ji tak, aby se z ní dala srolovat roláda. Olivový olej smícháme s majoránkou, špetkou soli, pepřem a prolisovaným česnekem a touto směsí potřeme maso, poté na maso rovnoměrně rozložíme slaninu a následně špenát (několik hodin předem ho necháme povolit, případně trochu vymačkáme), lehce posolíme, srolujeme a zavážeme roládu kuchyňským motouzem. Roládu pečeme asi 2,5 hodiny při teplotě 160 °C v nádobě s víkem, průběžně obracíme a podléváme vodou nebo vývarem, aby maso zůstalo šťavnaté. Posledních 30 minut pečeme bez poklice, aby maso získalo hezkou barvu. Rozstřihneme motouz, necháme chvíli odpočívat a poté nakrájíme na plátky. Jehněčí roládu na česneku podáváme s bramborovou kaší. Zdroj: Eklasa.cz
user-icon

autor Klasa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jehněčí roláda na česneku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena