Jehněčí maso je svou chutí a vůní specifické, ne každý jej má v oblibě. Ovšem když se správně naloží, dochutí, je to opravdová delikatesa. Nejen na Velikonoce vyzkoušejte recept na jehněčí kotlety s pikantní omáčkou z chilli papriček, které chutnají opravdu skvěle.
Jehněčí a skopové maso všeobecně
Tradice jehněčího a skopového masa u nás pomalu mizí. Tyto druhy masa nesměly chybět při Velikonočních svátcích na žádném stole. Dnes je však problém toto maso v obchodě vůbec koupit. Přitom je zdravější než hovězí nebo vepřové maso.
To nejlepší z velikonoční kuchyně
První jarní sluníčko nám už za pár dní přinese jedny z nejdůležitějších svátků - Velikonoce. Velikonoční kuchyně je velmi pestrá a bohatá, každé jídlo na stole má svůj význam. Na velikonoční tabuli by rozhodně neměl chybět nadýchaný mazanec, kynuté jidáše, beránek, ale i dozlatova propečené jehněčí. Přinášíme vám spoustu do detailu doladěných tipů a velikonočních receptů.
O Velikonocích nesmí chybět: Tipy na úpravu jehněčího, kůzlečího a skopového masa
Jehněčí, skopové a kůzlečí maso není v našich obchodech k dostání. Když však na nějaký ten "kousek" natrefíme, mnohdy ani nevíme, jak s masem zacházet, jak jej připravit. Níže dočtete vše, co měli o skladování a kuchyňské úpravě určitě vědět.
Autor:Fendryska