Jehněčí kotlety v pikantní omáčce

Jehněčí kotlety s omáčkou z chilli papriček.


4.816x
90 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
2 lžíceolej
2 kscibule
0.5 kscitron
1 dlbílé víno
0.3 lžičkymletý bílý pepř
1 lžícesójová omáčka
2 dlzeleninový vývar
1 lžičkahnědý cukr
4 ksjehněčí kotleta

podle chuti

sůl

omáčka

2 kschilli paprička

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme. Česnek prolisujeme. Cibuli pokrájíme. Maso zbavíme tučné části a po obvodu párkrát nařízneme. Plátky jemně naklepeme. Z půlky citronu vymačkáme šťávu.

V misce smícháme sójovou omáčku, česnek, sůl a pepř. V této směsi obalíme kotlety a necháme hodinu uležet.

V pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a za stálého míchání ji necháme zesklovatět. Poté přidáme kotlety a po obou stranách je osmahneme. Podlijeme vývarem a necháme dusit doměkka.

V misce mezitím smícháme jemně nasekané chilli papričky, citronovou šťávu (podle chuti), bílé víno, cukr, olej a trochu osolíme. V rendlíku přivedeme omáčku do varu a odstavíme z ohně.

Hotové jehněčí kotlety poléváme připravenou omáčkou na talíři a podáváme s brambory.
user-icon

autor Fendryska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jehněčí kotlety v pikantní omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.