Jarní salátová polévka

Hlávkový salát lze použít i v teplé kuchyni. Polévka ze salátu je opravdu výborná.


3.268x
45 min

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a zbavíme skořápky. Cibuli a brambory oloupeme, pórek opláchneme. Cibuli i pórek nakrájíme na kolečka, brambory rozkrájíme na malé kostičky. Z kostky Masoxu a vroucí vody si připravíme asi 2 litry masového vývaru. Hlávkový salát důkladně propereme a rozkrájíme na kousky. Vhodíme jej do vroucí vody a 1 minutu povaříme, poté ihned scedíme. Polovinu másla rozpustíme a podusíme na něm povařený a scezený salát. Dusíme pod pokličkou 10 minut na mírném ohni. Na zbylém másle smažíme pórek a cibuli, dokud cibule nezesklovatí. Zalijeme vývarem z Masoxu, přisypeme brambory na kostičky a na másle podušený salát. Podle potřeby dolijeme vodou. Vaříme asi 15 minut, dokud brambory nezměknou. Když je polévka uvařená, odstavíme ji a vmícháme do ní zakysanou smetanu. Jarní salátovou polévkou můžeme ještě dochutit solí a pepřem. Do každé porce polévky dáme 1 uvařené a nakrájené vajíčko, posypeme ji nasekanou petrželovou natí nebo zelenou cibulkou. Jarní salátová polévka je vhodná pro vegetariány, chutná i bez masového vývaru a vajec.
user-icon

autor Dana

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jarní salátová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena