Špenátová polévka se ztraceným vejcem a lososovými nočky

Recept na krémovou špenátovou polévku se ztraceným vejcem a lososovými nočky.


3.04x
35 min

Postup přípravy

Do hrnce dáme špenát (čerstvý nebo mražený), zalijeme 3 litry vývaru (případně vodou a přidáme bujon) a povaříme. Podle chuti přidáme sůl, vegetu a různé koření - bazalku, tymián, muškátový oříšek, mletý černý pepř, provensálské koření nebo špetku kari.

Mezitím si připravíme nočky. Drceného lososa v oleji smícháme s vejcem, krupicí a hladkou či polohrubou moukou. Ze vzniklé směsi tvoříme nočky, které vkládáme do vroucí polévky. Podle chuti můžeme přidat sůl, trochu bazalky a kari koření.

Do hrnečku nalijeme smetanu, přidáme 3 lžíce mouky a rozkvedláme. Touto směsí zahustíme polévku. V případě potřeby přidáme ještě jeden hrneček téhož složení nebo pouze mouku (4 lžíce) rozmíchanou ve vodě. Vše necháme dobře povařit.

Špenátovou polévku se ztraceným vejcem a lososovými nočky ihned podáváme na stůl k jídlu.
user-icon

autor Babunka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špenátová polévka se ztraceným vejcem a lososovými nočky

Zpět na recept