Recept na rychlou pikantní polévku ze špenátu, česneku a vajec. Polévka je rychle hotová, zdravá a můžeme ji samozřejmě připravit i z čerstvého špenátu.
3 stroužky | česnek |
1 ks | vejce |
1 ks | cibule |
750 ml | voda |
1 balíček | špenát mražený |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
podle potřeby | |
jíška |
Špenát je velmi vděčnou surovinou, levnou a snadno upravitelnou. Už dávno neplatí, že by se snad špenát nedal připravit tak, aby opravdu chutnal a nebyl jen neoblíbenou součástí "školní jídelny".
Pojďme na samotnou přípravu této jednoduché polévky. Do 3/4 l vody (lépe vývaru) přidáme 1 balíček mírně rozmrazeného porcovaného špenátu. Vše osolíme a základ polévky přivedeme k varu. Polévku se špenátem vaříme asi 15 minut. Mezitím si usmažíme dozlatova cibulku a připravíme si jíšku. Špenátovou polévku zahustíme hotovou jíškou a cibulkou. Nakonec vmícháme 1 rozklepnuté vejce a 3 stroužky prolisovaného česneku.
Rychlou špenátovou polévku jen krátce povaříme a máme hotovo, podáváme ji teplou. Výborná je s čerstvým pečivem, ale můžeme přidat i krutonky apod.
Špenátová sezóna v plném proudu: Recepty, díky kterým si ho zamilujete
Zapomeňte na školní jídelnu. Zelené listy špenátu se dají připravit velmi chutně, pestře a se zážitky z dětství mají málo společného. Zkuste svěží lístky baby špenátu podávat jen tak za syrova třeba k jahodám a sýrům, připravte z nich skvělou přílohu, polévku a nemějte strach je použít i do náplní.
Zdravý oběd snadno a rychle: Batátové noky se špenátem krok za krokem
Vyzkoušejte recept na domácí batátové noky s parmazánem se špenátem. Jsou skvělé!
autor Drahuška
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena