Hrnkový rybízový koláč

Velmi snadný recept na chutný moučník. Použít můžeme nejen rybíz, ale jakékoliv jiné ovoce (meruňky, třešně, švestky apod.).


5.016x
60 min
4×

Ingredience

1 ksvejce
0.5 balíčkuprášek do pečiva
1 hrnekcukr krupice
1 hrnekhrubá mouka
1 hrnekpolohrubá mouka
0.5 hrnkurostlinný olej
1.5 hrnkukyselé mléko

podle chuti

cukr moučka
rybíz
drobenka

podle potřeby

máslo na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Odměříme si všechny suroviny, použijeme klasický hrnek. Všechny sypké suroviny vsypeme do mísy (mouku promíchanou s práškem do pečiva), přidáme olej, kyselé mléko a vejce. Vymícháme těsto. Rybíz otrháme od stonků, dobře opláchneme a necháme okapat. Promícháme s moučkovým cukrem (asi 2 lžíce). Drobenku si připravíme svou oblíbenou (máslo, mouka, cukr). Těsto vylijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech, bohatě posypeme pocukrovaným rybízem a posypeme drobenkou. Hrnkový rybízový koláč upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Před podáváním koláč ještě pocukrujeme.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrnkový rybízový koláč

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena