Hrnkový rybízový koláč

Velmi snadný recept na chutný moučník. Použít můžeme nejen rybíz, ale jakékoliv jiné ovoce (meruňky, třešně, švestky apod.).


5.015x
60 min
4×

Postup přípravy

Odměříme si všechny suroviny, použijeme klasický hrnek. Všechny sypké suroviny vsypeme do mísy (mouku promíchanou s práškem do pečiva), přidáme olej, kyselé mléko a vejce. Vymícháme těsto.

Rybíz otrháme od stonků, dobře opláchneme a necháme okapat. Promícháme s moučkovým cukrem (asi 2 lžíce).

Drobenku si připravíme svou oblíbenou (máslo, mouka, cukr).

Těsto vylijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech, bohatě posypeme pocukrovaným rybízem a posypeme drobenkou.

Hrnkový rybízový koláč upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Před podáváním koláč ještě pocukrujeme.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrnkový rybízový koláč

Zpět na recept