Jednoduchý a rychlý koláč, který zvládne každý. V horkých letních dnech navíc osvěží a nepůsobí těžce a hutně.
těsto | |
---|---|
2 hrnky | polohrubá mouka |
2 hrnky | cukr |
2 ks | vejce |
1 hrnek | mléko |
0.5 hrnku | olej |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva |
2 balíčky | vanilkový cukr |
na ozdobu | |
500 g | rybíz |
3 lžíce | cukr moučka |
drobenka | |
100 g | máslo |
100 g | polohrubá mouka |
100 g | cukr |
Připravíme si klasické těsto, budeme potřebovat polohrubou mouku, mléko, cukr, olej, vejce, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Těsto si můžeme dovolit sladší, protože šťavnatý kyselý rybíz bude svou chutí dominantní.
Všechny ingredience na přípravu těsta smícháme v míse, až se zbavíme všech hrudek a zůstane těsto krásně hladké konzistence. Rybíz mezitím probereme a pečlivě propereme, odstraníme veškeré zbytky větviček a lístečků. Pokud máte k dispozici více druhů rybízu, je vhodné smíchat různé barvy, ale samozřejmě postačí i j jediný druh.
Těsto vlijeme na plech vyložený pečícícm papírem a rovnoměrně poklademe bohatou vrstvou rybízu. Nakonec si z másla, mouky a cukru připravíme drobenku, kterou nasypeme na povrch celého koláče a jemně přitiskneme dlaní.
Letní koláč s rybízem a drobenkou pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů, dokud kraje koláče nebudou chytat zlatavou barvu. Po upečení necháme vychladnout a podáváme posypané moučkovým cukrem.
Koláče z dozrávajícího ovoce: Vsaďte na rychlé a jednoduché pečení
Moučníky, ve kterých má ovoce dominantní podíl. Ať už použijete jahody, třešně, meruňky či lesní ovoce, výsledek bude vždy dokonalý a koláč vám bude mizet pod rukama.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena