Dnes si podle FOTOPOSTUPU krok za krokem ukážeme, jak rychle připravit rybízový koláč s drobenkou. Je jednnoduchý, rychlý a výborný.
Přestože jde u nás o běžný druh ovoce, účinky rybízu na lidský organismus jsou blahodárné. Rybíz nám může pomoci při chřipce, angínách, nachlazení, obyčejné rýmě, křečových žilách a posiluje i imunitní systém. Proto bychom se konzumaci rybízu rozhodně neměli vyhýbat. Ideálně jej podáváme za syrova, avšak i v koláčích nám prospěje. Dnes si jeden takový připravíme během chvilky. Vyzkoušejte fotorecept na rychlý rybízový koláč.
Na těsto budeme potřebovat 300 g polohrubé mouky, 1 balíček kypřícího prášku do pečiva, 220 g jemného krupicového cukru, 250 ml mléka, 4 lžíce oleje a 1 vejce. Samozřejmě také misku obraného, opraného a okapaného rybízu. Olej můžeme použít klasický, ale já používám výborný a zdravý kokosový olej.
Rybízová buchta s drobenkou
(doba přípravy 1 h 15 min )
Rybízová bábovka
(doba přípravy 1 hod )
Rybízové muffinky
(doba přípravy 45 min )
Vše o rybízu – druhy, prospěšné látky a využití v kuchyni
Rybíz je oblíbené bobulové ovoce, které najdeme snad na každé zahrádce. Pěstuje se červený, bílý nebo černý druh, ale na trhu je i růžová, sladší varianta. Právě v těchto letních dnech nastává doba sběru rybízu, a tak se o něm pojďme dozvědět něco víc.
KVÍZ: Kolik toho víte o červnové úrodě bylinek, ovoci a zelenině? Otestujte se
V červnu se již ve velkém radujeme z plodů na našich zahrádkách. Všechno kvete, zelená se a my nevíme, co s množstvím úrody. Jak právě utržené ovoce a zeleninu využít v kuchyni? Řekneme si pár užitečných rad ke zpracování a v našem KVÍZU se třeba dozvíte nějakou tu perličku, kterou jste o červnových surovinách netušili.
Rybíz právě dozrál: Vyzkoušejte rybízový koláč se sněhovou peřinou
Rybíz dozrál, proto je čas si z něj upéct velmi dobrý koláč. Ideální je červený rybíz, na recept však lze použít i rybíz bílý. Pouze černý rybíz není pro tento druh koláče vhodný.
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena