Dnes si podle FOTOPOSTUPU krok za krokem ukážeme, jak rychle připravit rybízový koláč s drobenkou. Je jednnoduchý, rychlý a výborný.
Přestože jde u nás o běžný druh ovoce, účinky rybízu na lidský organismus jsou blahodárné. Rybíz nám může pomoci při chřipce, angínách, nachlazení, obyčejné rýmě, křečových žilách a posiluje i imunitní systém. Proto bychom se konzumaci rybízu rozhodně neměli vyhýbat. Ideálně jej podáváme za syrova, avšak i v koláčích nám prospěje. Dnes si jeden takový připravíme během chvilky. Vyzkoušejte fotorecept na rychlý rybízový koláč.
Na těsto budeme potřebovat 300 g polohrubé mouky, 1 balíček kypřícího prášku do pečiva, 220 g jemného krupicového cukru, 250 ml mléka, 4 lžíce oleje a 1 vejce. Samozřejmě také misku obraného, opraného a okapaného rybízu. Olej můžeme použít klasický, ale já používám výborný a zdravý kokosový olej.