Rybízový koláč s drobenkou

Výborný, lehký a svěží koláč ze sezónního ovoce.


0.00x

Postup přípravy

Vejce ušleháme s cukrem, přidáme mléko, mouku, horkou vodu a prášek do pečiva, pečlivě vyšleháme a hladké těsto nalijeme na pekáček vyložený pečícím papírem. Omytý a očištěný rybíz poklademe rovnoměrně po celé ploše těsta a připravíme si drobenku, kterou utvoříme z másla, cukru a hrubé mouky. Drobenku poklademe na rybíz a jemně celou dlaní přitlačíme. Rybízový koláč s drobenkou pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 30 - 40 minut, do zezlátnutí okrajů koláče.


Vzpomínka na dětství: Citronová babeta s rybízem krok za krokem


Citronovou babetu si možná vybavíte jako oblíbený moučník z dětství. Pojďme se ji dnes naučit připravit krok za krokem, aby byla voňavá, nadýchaná a vláčná, přesně tak, jak má být.


Vzpomínka


Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem


Dnes si podle FOTOPOSTUPU krok za krokem ukážeme, jak rychle připravit rybízový koláč s drobenkou. Je jednnoduchý, rychlý a výborný.


Když


Koláče z dozrávajícího ovoce: Vsaďte na rychlé a jednoduché pečení


Moučníky, ve kterých má ovoce dominantní podíl. Ať už použijete jahody, třešně, meruňky či lesní ovoce, výsledek bude vždy dokonalý a koláč vám bude mizet pod rukama.


Koláče

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybízový koláč s drobenkou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká