těsto | ||
---|---|---|
300 g | polohrubá mouka | |
2 ks | vejce | |
150 g | jemný cukr krupice | |
1 hrnek | mléko | |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva | |
2 lžíce | horká voda | |
na ozdobu | ||
300 g | rybíz | |
drobenka | ||
50 g | máslo | |
40 g | cukr krystal | |
80 g | hrubá mouka |
Vejce ušleháme s cukrem, přidáme mléko, mouku, horkou vodu a prášek do pečiva, pečlivě vyšleháme a hladké těsto nalijeme na pekáček vyložený pečícím papírem. Omytý a očištěný rybíz poklademe rovnoměrně po celé ploše těsta a připravíme si drobenku, kterou utvoříme z másla, cukru a hrubé mouky. Drobenku poklademe na rybíz a jemně celou dlaní přitlačíme. Rybízový koláč s drobenkou pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 30 - 40 minut, do zezlátnutí okrajů koláče.
Vzpomínka na dětství: Citronová babeta s rybízem krok za krokem
Citronovou babetu si možná vybavíte jako oblíbený moučník z dětství. Pojďme se ji dnes naučit připravit krok za krokem, aby byla voňavá, nadýchaná a vláčná, přesně tak, jak má být.
Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem
Dnes si podle FOTOPOSTUPU krok za krokem ukážeme, jak rychle připravit rybízový koláč s drobenkou. Je jednnoduchý, rychlý a výborný.
Koláče z dozrávajícího ovoce: Vsaďte na rychlé a jednoduché pečení
Moučníky, ve kterých má ovoce dominantní podíl. Ať už použijete jahody, třešně, meruňky či lesní ovoce, výsledek bude vždy dokonalý a koláč vám bude mizet pod rukama.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena