Hrnkový jablkový koláč s drobenkou

Recept na výborný a rychlý koláč pro posezení s rodinou a přáteli.


4.841x
45 min
1×

Postup přípravy

Do mísy rozklepneme vejce a vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme olej, mléko a mouku promíchanou s práškem do pečiva. Vše vymícháme do hladkého těsta.

Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Nastrouhaná jablka osladíme cukrem.

Dále si připravíme drobenku z másla, polohrubé mouky a cukru.

Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem, rovnoměrně rozprostřeme a poklademe jablkovou směsí. Nakonec poklademe drobenkou.

Hrnkový jablkový koláč pečeme v troubě rozehřáté na 200 °C, poté zmírníme teplotu na 180 °C a pečeme cca 20 minut, případně do zezlátnutí okrajů.

Jablkový koláč vyndáme z trouby, necháme vychladnout a podáváme nakrájený na čtverce. Podle chuti můžeme posypat moučkovým cukrem.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrnkový jablkový koláč s drobenkou

Zpět na recept