Překvapte na Valentýna svou polovičku a upečte tento výborný čokoládový dort. Krok za krokem to hravě zvládnete.
1) Příprava surovin.
Korpus: 350 g polohrubé mouky, 180 g třtinového cukru, 20 g vanilkového cukru, 100 ml oleje, 380 ml rostlinného mléka, 60 g holandského kakaa, kypřící prášek do pečiva a špetka soli.
Čokoládový krém: 2 zralá avokáda, 200 g datlí medjool (namočených ve vodě), 100 g vysokoprocentní čokolády a 2 lžíce holandského kakaa.
2) V míse smícháme suché ingredience a poté přidáme mléko, olej a promícháme. Těsto přelijeme do pečícím papírem vyložené formy a dáme péct do předehřáté trouby na 200 stupňů minimalne na 50 minut.
3) Datle dáme do vody a necháme minimálně 15 minut namáčet. Datle změknou a jdou lépe rozmixovat. Z datlí slijeme vodu a rozmixujeme do jemné hmoty, poté přidáme oloupaná zralá avokáda, rozpuštěnou čokoládu a kakao a mixujeme do krémové konzistence. Krém dáme vychladnout do lednice.
4) Rozpůlíme upečený a vychladlý korpus. Namažeme marmeládou, poté připraveným čokoládovým krémem a posypeme semínky z granátového jablka.
5) Korpus přiklopíme, vrátíme do formy a naneseme krém i na horní část. Posypeme zbytkem jadérek z granátoveho jablka a necháme pár hodin odležet.
6) Valentýnský dort vyndáme z formy, nakrájíme a můžeme podávat.
Zamilovaná valentýnská psaníčka krok za krokem
Překvapte své blízké milými valentýnskými psaníčky. Dnes se tento recept naučíme krok za krokem.
Valentýnský chlebíček krok za krokem
Překvapte své blízké originálním moučníkem. Postup zvládnou i začátečníci, je jednodušší, než na první pohled vypadá. A výsledek je opravdu efektní!
autor Jitka Langeová
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena