Hrachová polévka

Jednoduchá, ale chutná polévka z hrášku. Vegetariáni vynechají párek.


3.6323x
30 min
15×

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Párky nakrájíme na kolečka. Hrášek scedíme, propláchneme a necháme okapat.

V hrnci rozehřejeme olej a pomalu na něm zpěníme cibuli. Přidáme česnek a párky a smažíme dozlatova. Přisypeme hrášek a zalijeme horkou vodou. Do polévky vložíme zeleninový bujon, bylinky a podle chuti pepř. Polévku povaříme asi 10 minut.

Pak asi polovinu (až 2/3) hrášku z polévky vyjmeme a rozmixujeme dohladka. Pak hrášek vrátíme zpátky do polévky, ochutíme majoránkou a krátce povaříme. Podle chuti polévku osolíme a zahustíme hotovou jíškou.

Hrachovou polévku lze podávat s rohlíkem osmaženým na kostičky
user-icon

autor jiraskoz


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrachová polévka

Zpět na recept