Hrachová kaše ze žlutého hrachu

Jednoduchá hrachová kaše, kterou zvládnete za chvilku.


4.662x
30 min
13×

Postup přípravy

Hrách si připravíme podle návodu na obalu. Uvařený hrách prolisujeme nebo rozmixujeme.

Jemně nakrájenou cibuli si rozdělíme na dvě půlky. Jednu zpěníme na tuku. Přidáme mouku a poté rozředíme mlékem. Vmícháme prolisovaný hrách, povaříme a dochutíme solí a pepřem. Jestli je kaše příliš hustá, zředíme ji mlékem.

Druhou polovinu cibule osmažíme s nadrobno pokrájeným špekem.

Hrachovou kaši ze žlutého hrachu rozdělíme na talíře a přelijeme špekem s cibulí. Ke kaši podáváme uzené maso, ale může být i opečený levný salám či párek. Kyselá okurka je ke hrachové kaši taky výborná. Bez špeku a masa je kaše vhodná pro vegetariány.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor Tumek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrachová kaše ze žlutého hrachu

Zpět na recept