Jednoduchá hrachová kaše

Velice rychlý recept na výtečnou hrachovou kaši ze žlutého půleného hrachu.


4.6420x
60 min
59×

Ingredience

2 lvoda

omáčka

1 lžičkasůl
500 gpůlený žlutý hrách

podle chuti

sůl
1 kscibule
100 mlsladká smetana
mletý černý pepř

příloha

chléb
klobása
sterilované okurky

Postup přípravy

Celé balení půleného žlutého hrachu vsypeme do vody a propláchneme. Tento hrách má výhodu, že se nemusí předem namáčet. Hrách zbavený nečistot dáme do 2 litrů neosolené vody tak, aby byl hrách dostatečně ponořený. Hrách vaříme 1 hodinu. Asi 15 minut před koncem vaření osolíme. Cibulku oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na troše oleje. Hrách slijeme, nezapomeneme si slitou vodu uložit bokem, a rozmixujeme na kaši. Vznikne hutná kaše, kterou si zředíme slitou vodou podle potřeby. Nyní už jen dochutíme osmaženou cibulkou, 12% smetanou, solí a pepřem. Jednoduchou hrachovou kaši doporučuji podávat s opečenou klobásou, okurkou a chlebem.


Další recepty na hrachovou kaši


Recept na hrachovou kaši krok za krokem


Kdo by neznal českou klasiku - hrachovou kaši. Je tak jednododuchá na přípravu a nenáročná na suroviny! S opečeným párkem, chlebem a okurkou nemá chybu!


Recept


Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku


Červená čočka je jedinou luštěninou, která nenadýmá. Navíc se nemusí namáčet a chutná výborně!


Červená


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jednoduchá hrachová kaše

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká