Jednoduchá hrachová kaše

Velice rychlý recept na výtečnou hrachovou kaši ze žlutého půleného hrachu.


4.6420x
60 min
59×

Postup přípravy

Celé balení půleného žlutého hrachu vsypeme do vody a propláchneme. Tento hrách má výhodu, že se nemusí předem namáčet. Hrách zbavený nečistot dáme do 2 litrů neosolené vody tak, aby byl hrách dostatečně ponořený. Hrách vaříme 1 hodinu. Asi 15 minut před koncem vaření osolíme.

Cibulku oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na troše oleje.

Hrách slijeme, nezapomeneme si slitou vodu uložit bokem, a rozmixujeme na kaši. Vznikne hutná kaše, kterou si zředíme slitou vodou podle potřeby. Nyní už jen dochutíme osmaženou cibulkou, 12% smetanou, solí a pepřem.

Jednoduchou hrachovou kaši doporučuji podávat s opečenou klobásou, okurkou a chlebem.

Další recepty na hrachovou kaši


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jednoduchá hrachová kaše

Zpět na recept