Velice rychlý recept na výtečnou hrachovou kaši ze žlutého půleného hrachu.
2 l | voda |
omáčka | |
---|---|
1 lžička | sůl |
500 g | půlený žlutý hrách |
podle chuti | |
sůl | |
1 ks | cibule |
100 ml | sladká smetana |
mletý černý pepř | |
příloha | |
chléb | |
klobása | |
okurka sterilovaná |
Celé balení půleného žlutého hrachu vsypeme do vody a propláchneme. Tento hrách má výhodu, že se nemusí předem namáčet. Hrách zbavený nečistot dáme do 2 litrů neosolené vody tak, aby byl hrách dostatečně ponořený. Hrách vaříme 1 hodinu. Asi 15 minut před koncem vaření osolíme. Cibulku oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na troše oleje. Hrách slijeme, nezapomeneme si slitou vodu uložit bokem, a rozmixujeme na kaši. Vznikne hutná kaše, kterou si zředíme slitou vodou podle potřeby. Nyní už jen dochutíme osmaženou cibulkou, 12% smetanou, solí a pepřem. Jednoduchou hrachovou kaši doporučuji podávat s opečenou klobásou, okurkou a chlebem.
Recept na hrachovou kaši krok za krokem
Kdo by neznal českou klasiku - hrachovou kaši. Je tak jednododuchá na přípravu a nenáročná na suroviny! S opečeným párkem, chlebem a okurkou nemá chybu!
Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku
Červená čočka je jedinou luštěninou, která nenadýmá. Navíc se nemusí namáčet a chutná výborně!
autor David Šimek
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena