Žlutá hrachová kaše

Recept na moc dobrou hrachovou kaši ze suchého hrachu.


4.515x
90 min
1×

Postup přípravy

Suchý hrách probereme, propláchneme a zalijeme vychladlou (předem převařenou) vodou. Necháme stát přes noc.

Hrách nesléváme, jen podle potřeby dolijeme vodou a vaříme doměkka.

V kastrolku rozehřejeme máslo, přidáme trochu mouky a vymícháme světlou jíšku. Do ní přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a osmahneme. Cibulovou jíšku zalijeme vodou a přidáme k hrachu. Provaříme, osolíme a opepříme podle chuti. Můžeme přidat i pár stroužků prolisovaného česneku.

Hustou hrachovou kaši propasírujeme přes sítko a podáváme. Samotnou, s chlebem, s opečeným párkem a se zavařenou okurkou, jak je libo a jak nám chutná.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žlutá hrachová kaše

Zpět na recept