Hrachová kaše s cibulkou

Hrachová kaše je jednoduché a zdravé jídlo. Recept zvládne i méně zkušený kuchař.


4.517x
1×

Postup přípravy

Hrách namočíme nejlépe přes noc do vody a v téže vodě na druhý den uvaříme doměkka. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme lžíci sádla a necháme na něm cibuli zezlátnout. Z uvařeného hrachu slijeme vodu, kterou si necháme stranou. Hrách ručním mixérem rozmixujeme na kaši. Podle potřeby naředíme scezenou vodou. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku a prolisovaný česnek. Polovinu cibulky si necháme na ozdobu a zbytek vmícháme do kaše. Hrachovou kaši s cibulkou na talíři posypeme uschovanou cibulkou a podáváme se sterilovanou okurkou a chlebem.


Recept na hrachovou kaši krok za krokem


Kdo by neznal českou klasiku - hrachovou kaši. Je tak jednododuchá na přípravu a nenáročná na suroviny! S opečeným párkem, chlebem a okurkou nemá chybu!


Recept


Novoroční klasika: Čočka na 10 způsobů


Co připravit na Nový rok k obědu jiného než čočku? Věříme totiž, že pokrm z čočky nám v následujícím roce přinese peníze. V Česku se této tradice drží snad každá rodina, a tak dnes nesmí chybět tipy na nejrůznější úpravu právě této luštěniny. Naučíme vás výbornou polévku, klasickou čočku na kyselo, ale netradičně i čočkový salát, čočkové placičky nebo čočkové bramboráky.


Novoroční

user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrachová kaše s cibulkou

Zpět na recept