Hrachová kaše s cibulkou

Hrachová kaše je jednoduché a zdravé jídlo. Recept zvládne i méně zkušený kuchař.


4.516x
1×

Postup přípravy

Hrách namočíme nejlépe přes noc do vody a v téže vodě na druhý den uvaříme doměkka.

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme lžíci sádla a necháme na něm cibuli zezlátnout.

Z uvařeného hrachu slijeme vodu, kterou si necháme stranou. Hrách ručním mixérem rozmixujeme na kaši. Podle potřeby naředíme scezenou vodou. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku a prolisovaný česnek. Polovinu cibulky si necháme na ozdobu a zbytek vmícháme do kaše.

Hrachovou kaši s cibulkou na talíři posypeme uschovanou cibulkou a podáváme se sterilovanou okurkou a chlebem.
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrachová kaše s cibulkou

Zpět na recept