Maminčina hrachová kaše

Česká klasika v podobě hrachové kaše. Bez párku si ji mohou dopřát samozřejmě i vegetariáni.


4.630x
75 min
6×

Postup přípravy

Hrách přebereme. Přebraný hrách vsypeme do sítka a propereme pod tekoucí vodou. Tento hrách má výhodu, že se nemusí předem namáčet.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Hrách vsypeme do hrnce, zalijeme 2 l vody a vaříme 45 minut. Poté hrách osolíme a vaříme dalších 15 minut doměkka. Uvařený hrách scedíme a vývar si ponecháme stranou.

Cibuli osmahneme na másle dozlatova.

Uvařený hrách rozmixujeme na hutnou kaši a podle potřeby zředíme vývarem.
Kdo chce, přidá trošku smetany na zjemnění, ale nemusí být. Hrachovou kaši podle chuti přisolíme. Lze přidat i trochu pepře, majoránky, libečku, někdo si kaši rád dochutí i česnekem.

K hrachové kaši vmícháme osmaženou cibulku a máme hotovo.

Maminčinu hrachovou kaši podáváme s opečeným párkem, chlebem a nezapomeneme přidat sterilovanou okurku.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maminčina hrachová kaše

Zpět na recept