Maminčina hrachová kaše

Česká klasika v podobě hrachové kaše. Bez párku si ji mohou dopřát samozřejmě i vegetariáni.


4.630x
75 min
6×

Postup přípravy

Hrách přebereme. Přebraný hrách vsypeme do sítka a propereme pod tekoucí vodou. Tento hrách má výhodu, že se nemusí předem namáčet. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Hrách vsypeme do hrnce, zalijeme 2 l vody a vaříme 45 minut. Poté hrách osolíme a vaříme dalších 15 minut doměkka. Uvařený hrách scedíme a vývar si ponecháme stranou. Cibuli osmahneme na másle dozlatova. Uvařený hrách rozmixujeme na hutnou kaši a podle potřeby zředíme vývarem. Kdo chce, přidá trošku smetany na zjemnění, ale nemusí být. Hrachovou kaši podle chuti přisolíme. Lze přidat i trochu pepře, majoránky, libečku, někdo si kaši rád dochutí i česnekem. K hrachové kaši vmícháme osmaženou cibulku a máme hotovo. Maminčinu hrachovou kaši podáváme s opečeným párkem, chlebem a nezapomeneme přidat sterilovanou okurku.


Novoroční klasika: Čočka na 10 způsobů


Co připravit na Nový rok k obědu jiného než čočku? Věříme totiž, že pokrm z čočky nám v následujícím roce přinese peníze. V Česku se této tradice drží snad každá rodina, a tak dnes nesmí chybět tipy na nejrůznější úpravu právě této luštěniny. Naučíme vás výbornou polévku, klasickou čočku na kyselo, ale netradičně i čočkový salát, čočkové placičky nebo čočkové bramboráky.


Novoroční

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maminčina hrachová kaše

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká