Dobrá hrachová polévka

Recept na polévku ze žlutého hrachu.


4.817x
45 min
4×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
5 dkgtuk
1 kscibule
2.75 lvoda
1 lžičkagrilovací koření
4 dkghladká mouka
1 kstenký párek
20 dkgžlutý hrách

podle chuti

sůl
petrželka
mletý pepř
sušená majoránka

Postup přípravy

Předem namočený žlutý hrách uvaříme doměkka a prolisujeme. Připravíme si na tuku cibulovou jíšku, okořeníme pepřem a grilovacím kořením. Rozředíme ji trochou vody, vlijeme do polévky a povaříme 10 minut. Před koncem varu okořeníme česnekem utřeným se solí a majoránkou. Do hotové hrachové polévky vložíme na kolečka nakrájený tenký párek a necháme prohřát. Dobrou hrachovou polévku dochutíme petrželkou. Dobrá hrachová polévka skvěle zasytí a není těžká na přípravu.


Tradiční smažený kapr krok za krokem


Recept na vánoční klasiku - kapr v trojobalu krok za krokem.


Tradiční


Jak zabít a vykuchat vánočního kapra


Při Štědrovečerní večeři nesmí chybět v žádné české domácnosti ryba! Pokud jste si troufli přinést domů živého kapra, jistě se vám bude hodit pár rad k jeho zpracování.


Jak


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dobrá hrachová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká