Staročeská hrachovka s houstičkou

Klasická polévka pro chladné dny.


0.00x
30 min

Ingredience

10 dkgslanina
3 stroužkyčesnek
20 dkgšunka
3 ksbrambory
1 lžícemajoránka
1 lžícesádlo
1.5 lvoda
250 ghrách
2 lžícehladká mouka
1 svazekkořenová zelenina
2-3 ksstarší pečivo

Postup přípravy

Hrách propláchneme, zalijeme asi litrem a půl studené vody a necháme přes noc bobtnat. Pak vodu vyměníme.

Očistíme a nakrájíme kořenovou zeleninu, slaninu a kousek šunky nebo uzeného masa nakrájíme na drobno a osmahneme na sádle. Přidáme zeleninu, zamícháme a osmahneme spolu s uzeninou. Zaprášíme moukou, uděláme světlou zásmažku, zalijeme vodou s hrachem a asi hodinu vaříme.

Nakonec přidáme pokrájené brambory, majoránku a česnek a povaříme ještě zhruba čtvrt hodiny. Hrachovou polévku dosolíme, na tuku osmahneme na kostičky pokrájenou den starou housku, kterou vložíme do polévky přímo na talíři a podáváme.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Staročeská hrachovka s houstičkou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká