Hrachová kaše s uzeninou

Recept na kaši ze žlutého hrachu.


0.00x
45 min

Postup přípravy

Celé balení hrachu vsypeme do hrnce a propláchneme vodou. Poté zalijeme, ochutíme vegetou a vaříme doměkka. Hrách v průběhu vaření bude pěnit, pěnu se snažíme sítkem odstranit.

Dále si připravíme jíšku. Cibuli nakrájíme na jemno. Do hrníčku nalijeme olej a necháme rozehřát. Poté přisypeme mouku, jakmile bude mouka hnědnout, přisypeme nakrájenou cibuli. Jakmile cibulka zesklovatí, odstavíme. Jakmile je hrách uvařený, zahustíme připravenou jíškou podle potřeby a velmi důkladně promícháme. Na dochucení můžeme dále použít ocet nebo maggi.

Na pánev nalijeme olej a přidáme rozpůlené a prokrájené uzeniny a necháme opéct. Po opečení do hrachové kaše přidáme 2-3 lžíce výpeku a promícháme. Vhodnou přílohou k hrachové kaši je chléb.
user-icon

autor Lukáš


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrachová kaše s uzeninou

Zpět na recept