Hovězí tokáň na pepři

Hovězí maso dušené na bílém víně a zeleném pepři. Vhodnou přílohou jsou těstoviny nebo pečivo.


4.855x
60 min
9×

Ingredience

4 stroužkyčesnek
3 lžíceolej
100 grajčatový protlak
3 dlbílé víno
1 ksvelká cibule
100 gsterilovaný hrášek
3 lžícenakládaný zelený pepř
800 gzadní hovězí maso

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy

Maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Podle chuti opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek prolisujeme. Zelený pepř a hrášek necháme okapat.

Na oleji osmahneme cibulku dozlatova, vmícháme nakrájené maso a spolu restujeme, dokud nezíská hnědavou barvu. Potom vmícháme česnek, okapaný pepř a vše zalijeme vínem. Zmírníme teplotu, zakryjeme poklicí a velmi zvolna dusíme ve vlastní šťávě doměkka. Když je maso téměř měkké, přidáme rajčatový protlak, podle potřeby osolíme a nakonec vmícháme okapaný hrášek.

Hovězí tokáň na pepři podáváme s těstovinami nebo pečivem. Zdobíme jarní cibulkou a čerstvou zeleninou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí tokáň na pepři

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Maďarská