Tokáň

Maďarský recept ze dvou druhů mas, loupaných rajčat a spousty koření.


3.37x
120 min

Postup přípravy

Maso nakrájíme na nudličky, promícháme s kořením a necháme chvilku odležet.

Cibuli a papriku očistíme a nakrájíme. Připravíme si veškeré koření a ostatní suroviny.

Na sádle rozpustíme kostičky špeku, přidáme nasekanou cibuli, osmahneme a přidáme maso. Vsypeme pár kuliček nového koření, 2 lístky bobkového listu a dusíme doměkka. Potom nové koření a bobkový list vyjmeme, přidáme nakrájená rajčata, na nudličky nakrájenou papriku, zalijeme vývarem a dusíme. Na závěr tokáň zahustíme hladkou moukou, přidáme šlehačku, dochutíme a za občasného míchání prohřejeme.

Tokáň podáváme s knedlíkem nebo chlebem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tokáň

Zpět na recept