Tokáň ze tří druhů masa

Recept na slavnostní pokrm.


4.04x
60 min

Postup přípravy

Všechno maso pokrájíme na kostky. Zeleninu očistíme a nakrájíme.

Na kostičky nakrájenou slaninu vložíme do rozpáleného tuku, přidáme jemně nakrájenou cibuli, posypeme paprikou, podlijeme trochou vývaru a vydusíme do tuku. Přidáme hovězí maso a dusíme pod pokličkou na mírném ohni. Když začne maso měknout, přidáme vepřové, a když je poloměkké, přidáme telecí. Dusíme pod pokličkou doměkka. Potom vydusíme šťávu na tuk, vložíme na kousky pokrájené papriky a rajčata a dále dusíme. Zalijeme kysanou smetanou a dobře povaříme.

Z vajec a mouky uděláme těstíčko a tvoříme noky, které zavaříme v osolené vodě.

Tokáň ze tří druhů masa podáváme s noky a zdobíme kolečky rajčat, plátky paprik a sekanou pažitkou.
user-icon

autor viluš


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tokáň ze tří druhů masa

Zpět na recept