Pikantní tokáň s kapiemi

Recept na hovězí kousky masa dušené na víně s rajčaty, kapiemi a chilli papričkou.


4.414x
90 min

Ingredience

4 ksrajče
3 kschilli paprička
4 ksšalotka
250 mlbílé víno
750 ghovězí plec
5 kssušená rajčata v oleji
4 ksbílá pálivá kapie

podle potřeby

olej
vývar

podle chuti

sůl
drcený kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy

Hovězí maso z plece očistíme a nakrájíme na menší kousky nebo nudličky. Oloupanou šalotku nakrájíme na kostičky a česnek na plátky. Sušená rajčata necháme okapat. Kapie zbavíme semínek a spolu s čerstvými rajčaty potřeme olejem a prudce opečeme, dokud slupka nezčerná. Vychladlé kapie a rajčata sloupneme, nakrájíme na kousky. Chilli papričky očistíme a jemně nakrájíme. Do mixeru vložíme kapie, čerstvá i sušená rajčata a chilli papričky. Vše osolíme, opepříme a rozmixujeme dohladka. Na oleji orestujeme šalotky a česnek dorůžova. Pak přidáme nakrájené, osolené a opepřené maso, špetku drceného kmínu a za stálého míchání maso opečeme dozlatova. Vše podlijeme vínem a zvolna dusíme, dokud se alkohol zcela neodpaří. Pak k masu přimícháme rozmixovanou zeleninovou směs, vše podlijeme vývarem a zvolna dusíme doměkka. Nakonec hovězí tokáň podle potřeby dochutíme solí, pepřem a chilli. Pikantní hovězí tokáň s kapiemi podáváme jako hlavní chod s těstovinami, rýží nebo pečivem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pikantní tokáň s kapiemi

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena