Pikantní tokáň s kapiemi

Recept na hovězí kousky masa dušené na víně s rajčaty, kapiemi a chilli papričkou.


4.414x
90 min

Postup přípravy

Hovězí maso z plece očistíme a nakrájíme na menší kousky nebo nudličky.
Oloupanou šalotku nakrájíme na kostičky a česnek na plátky. Sušená rajčata necháme okapat. Kapie zbavíme semínek a spolu s čerstvými rajčaty potřeme olejem a prudce opečeme, dokud slupka nezčerná. Vychladlé kapie a rajčata sloupneme, nakrájíme na kousky. Chilli papričky očistíme a jemně nakrájíme.
Do mixeru vložíme kapie, čerstvá i sušená rajčata a chilli papričky. Vše osolíme, opepříme a rozmixujeme dohladka.

Na oleji orestujeme šalotky a česnek dorůžova. Pak přidáme nakrájené, osolené a opepřené maso, špetku drceného kmínu a za stálého míchání maso opečeme dozlatova. Vše podlijeme vínem a zvolna dusíme, dokud se alkohol zcela neodpaří. Pak k masu přimícháme rozmixovanou zeleninovou směs, vše podlijeme vývarem a zvolna dusíme doměkka. Nakonec hovězí tokáň podle potřeby dochutíme solí, pepřem a chilli.

Pikantní hovězí tokáň s kapiemi podáváme jako hlavní chod s těstovinami, rýží nebo pečivem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní tokáň s kapiemi

Zpět na recept