Hovězí hamburger

Výtečný hovězí hamburger se zeleninou a hranolky.


4.674x
45 min
6×

Postup přípravy

Základem úspěchu dobrého burgeru (samozřejmě kromě masa) je kvalitní bulka. Proto neváhejte a kupte tu nejlepší, kterou seženete.

Maso použijeme čistě hovězí - ne míchané! Buď si necháme namlít u řezníka nebo koupíme v supermarketu ve vaničce. Maso podle chuti opepříme, osolíme, přidáme špetku chilli a vymodelujeme do kruhovitého tvaru. Ze zkušenosti doporučuji o dost větší než je velikosti bulky (maso se pečením smrskne).

Připravíme si zeleninu. Rajče nakrájíme na tenčí kolečka, stejně jako cibuli. Oddělíme list ledového salátu.

Bulku na hamburger horizontálně rozkrojíme tak, aby nebyla žádná ze dvou částí tenká a nedošlo tak při konzumaci k jejímu rozdrobení.

K tepelné úpravě masa použijeme grilovací pánev, v lepším případě gril. Maso zprudka opečeme z každé strany. Souběžně s ním necháme opékat plátky slaniny.

Pokud máme možnost, na chvilku dáme opékat i části bulky, aby byla křupavější.

Obě vnitřní části připravené bulky namažeme dijónskou hořčicí, přidáme pár kapek kečupu.

Nyní začneme skládat samotný burger dohromady. První vrstvou je ledový salát a část nakrájené cibule. Na salát položíme první maso (na kterém při opékání ke konci necháme chvilku rozpékat plátek sýra).

Mezi plátky masa můžeme přidat trochu hořčice a kečupu. Dle chuti můžeme přidat zeleninu, na kterou následuje druhý kus masa. Na ten tentokrát naklademe opečenou slaninku, opět pár koleček cibule a rajčata.

Vše pěkně přiklopíme horním dílem bulky a podáváme. U burgrů samozřejmě nesmíme zapomenout přikládat ubrousky.

Vhodnou přílohou k hovězímu hamburgeru jsou hranolky, ale stačí jich jen malé množství.

Další recepty na chutné hamburgery

user-icon

autor Gas


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí hamburger

Zpět na recept