Houby nakládané se zeleninou

Pochoutka, která může posloužit místo salátu. Vhodné i jako příloha k masu.


3.625x
90 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Pokud máme malé cibulky, necháme je vcelku. Mrkev oškrábeme a také rozkrájíme na kolečka, květák naporcujeme na maličké růžičky, feferonky ponecháme celé.



Na zavařování vybíráme tvrdé hříbkovité houby s mladými plodnicemi. Očistíme je a propereme ve studené vodě. Nakrájíme je na malé kousky a povaříme asi 3 minuty v mírně slané vroucí vodě. Předvařené houby scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.



Houby prokládáme se zeleninou do důkladně umytých sklenic. Poměr zeleniny je libovolný, ale houby by měly převládat. Do každé sklenice dáme 1 feferonku.



Příprava nálevu: Vodu smícháme s octem, cukrem, solí a tabletky spolarinu. Za stálého promíchávání přivedeme k varu a krátce povaříme. Sůl a cukr se rozpustí.



Houby se zeleninou zalijeme ve sklenicích horkým nálevem. Sklenice ihned uzavřeme víčky a sterilujeme ve vodě ohřáté na 100 °C po dobu 30-ti minut. Sklenice vyjmeme a necháme vychladnout.



Houby nakládané se zeleninou jsou pochoutkou k masu, lze je použít do salátů a na ozdobu „studené mísy“.

Další skvělé recepty z hub

user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houby nakládané se zeleninou

Zpět na recept