Houby v octovém nálevu

Sladkokyselý nálev na zavařovaní hub.


4.575x
60 min
3×

Postup přípravy

Ze všech uvedených ingrediencí uvaříme nálev. Je-li sběr hub menší, uděláme méně nálevu. Nálev necháme trochu vychladnout.

Houby očistíme a nakrájíme. Na zavařování jsou ale lepší větší kusy. Přichystané houby převaříme asi 2 minuty ve vodě s trochou soli a octa. Potom houby propláchneme pod studenou vodou.

Houby plníme do čistých sklenic. Můžeme na ozdobu přidat na kolečka nakrájenou mrkev, cibuli nebo kousky papriky. Houby zalijeme octovým nálevem a sterilujeme při 85 °C asi 20 minut.

Houby v octovém nálevu uchováváme v temnu a chladu. Podáváme jako chuťovku, přílohu nebo jinak podle chuti.
user-icon

autor freya


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houby v octovém nálevu

Zpět na recept