Houby v octovém nálevu

Sladkokyselý nálev na zavařovaní hub.


4.575x
60 min
3×

Postup přípravy

Ze všech uvedených ingrediencí uvaříme nálev. Je-li sběr hub menší, uděláme méně nálevu. Nálev necháme trochu vychladnout. Houby očistíme a nakrájíme. Na zavařování jsou ale lepší větší kusy. Přichystané houby převaříme asi 2 minuty ve vodě s trochou soli a octa. Potom houby propláchneme pod studenou vodou. Houby plníme do čistých sklenic. Můžeme na ozdobu přidat na kolečka nakrájenou mrkev, cibuli nebo kousky papriky. Houby zalijeme octovým nálevem a sterilujeme při 85 °C asi 20 minut. Houby v octovém nálevu uchováváme v temnu a chladu. Podáváme jako chuťovku, přílohu nebo jinak podle chuti.
user-icon

autor freya

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Houby v octovém nálevu

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena