Recept na houbovou směs, kterou podáváme na topinkách. Chuťovka, která připomíná tatarák, je výborná k pivu.
3 stroužky | česnek |
1 ks | cibule |
300 g | houby |
3 lžíce | rajský protlak |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
chlebové topinky | |
podle chuti | |
sůl | |
drcený kmín | |
mletá sladká paprika | |
mletý černý pepř | |
worcestrová omáčka | |
mletá chilli paprika | |
na ozdobu | |
rajče | |
nať cibulová |
Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Nať cibulky omyjeme a usekáme nadrobno. Na oleji osmažíme houby, vmícháme cibuli, osolíme, opepříme a podusíme. Šťávu necháme vysmahnout a pak přidáme rajský protlak, česnek, koření a ostatní dochucovače. Vše spojíme v houbvou hmotu. Na oleji si připravíme chlebové topinky, potřeme je stroužkem česneku a naneseme na ně houbovou směs. Před podáváním toasty posypeme usekanou cibulkou a přizdobíme kouskem rajčete. Houbové toasty na způsob tataráku podáváme teplé. Výborně chutnají s pivem.
Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!
Letošní horké a suché počasí houbám příliš nepřálo, ale v těchto dnech se i houbaři mohou těšit z první úrody. My vám přinášíme výběr zajímavých a chuťově výborných receptů z čerstvých hub, které stojí za to vyzkoušet.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena