Houbové lečo

Lečo s houbami můžeme podávat s chlebem nebo s bramborem, pokud potřebujeme nasytit víc hladových krků. Recept je jednoduchý.


3.0565x
30 min

Ingredience

4 ksvejce
1 kscibule
1 ksklobása
1 hrnekhouby
1 konzervalečo

podle chuti

sůl
feferonka
čerstvá petrželka

podle potřeby

tuk

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Houby očistíme a nakrájíme na kousky, menší houby můžeme nechat i celé. Klobásu nakrájíme na kolečka, čerstvou petrželku nadrobno nasekáme, feferonku také. Na rozpáleném oleji či jiném tuku nejprve osmahneme cibulku, poté přidáme houby a dusíme tak dlouho, dokud se z hub neodpaří voda. Vmícháme nakrájenou klobásu, potom sterilované lečo a krátce podusíme. Houbové lečo zasypeme nasekanou petrželku, můžeme přidat i nakrájenou feferonku, pokud máme rádi pikantní. Po chvíli vlijeme rozšlehaná vejce a vaříme, dokud vejce neztuhnou. Houbové lečo podáváme ihned po přípravě, nejlépe chutná s krajícem čerstvého chleba, ale i s bramborem. Poznámka: Někdo má rád lečo bez vajec, i takto se tento recept dá připravit. Jen přidáme více hub i sterilovaného leča. Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Houbové lečo

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena