Houbové lečo

Lečo s houbami můžeme podávat s chlebem nebo s bramborem, pokud potřebujeme nasytit víc hladových krků. Recept je jednoduchý.


3.0565x
30 min

Ingredience

4 ksvejce
1 kscibule
1 ksklobása
1 hrnekhouby
1 konzervalečo

podle chuti

sůl
feferonka
čerstvá petrželka

podle potřeby

tuk

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Houby očistíme a nakrájíme na kousky, menší houby můžeme nechat i celé. Klobásu nakrájíme na kolečka, čerstvou petrželku nadrobno nasekáme, feferonku také.

Na rozpáleném oleji či jiném tuku nejprve osmahneme cibulku, poté přidáme houby a dusíme tak dlouho, dokud se z hub neodpaří voda. Vmícháme nakrájenou klobásu, potom sterilované lečo a krátce podusíme. Houbové lečo zasypeme nasekanou petrželku, můžeme přidat i nakrájenou feferonku, pokud máme rádi pikantní. Po chvíli vlijeme rozšlehaná vejce a vaříme, dokud vejce neztuhnou.

Houbové lečo podáváme ihned po přípravě, nejlépe chutná s krajícem čerstvého chleba, ale i s bramborem.

Poznámka: Někdo má rád lečo bez vajec, i takto se tento recept dá připravit. Jen přidáme více hub i sterilovaného leča.

Foto: Shutterstock.com

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat?

user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbové lečo

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.