Recept na velmi dobrý zelný salát, který je vhodný jako obloha k různým pokrmům.
1 lžíce | ocet |
2 lžíce | cukr moučka |
50 ml | slunečnicový olej |
50 dkg | hlávkové zelí |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
kopr |
Nejprve očistíme a nakrájíme zelí na tenké proužky. V konvici uvaříme litr vody a horkou vodou pokrájené zelí zalijeme a necháme odstát asi 5 minut. Pak zelí propláchneme studenou vodou a necháme pořádně okapat. Přidáme cukr, olej, ocet a sůl podle chuti, promícháme a hotový zelný salát dáme odležet do lednice. Salát můžeme také dochutit nadrobno nasekaným koprem. Hospodský zelný salát podáváme jako výbornou oblohu k různým jídlům.
Dopřejte si porci zdraví! Kvašený korejský kimchi salát krok za krokem
Tradiční korejský salát, který je podáván téměř ke všem pokrmům. Je plný vitamínů a dokonce celosvětově vnímán jako jedno z nejzdravějších jídel. Variant existuje nespočet, snad každá rodina má ten svůj kimchi salát, dnes se naučíme krok za krokem tento základní recept.
Polníček a rukola v salátech: Lepší jste nejedli!
Polníček s rukolou patří mezí ty nejzdravější potraviny vůbec a dá se s nimi v kuchyni kouzlit, a to zejména při přípravě salátů. Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty z křupavého polníčku a jemně nahořklé rukoly, kterým sluší zejména chuťová kombinace s rajčátky, cibulí, doplněná o různé druhy sýrů, ryb a drůbežího masa.
autor Zdenka :-)
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena