Hospodský zelný salát

Recept na velmi dobrý zelný salát, který je vhodný jako obloha k různým pokrmům.


4.583x
45 min
6×

Postup přípravy

Nejprve očistíme a nakrájíme zelí na tenké proužky. V konvici uvaříme litr vody a horkou vodou pokrájené zelí zalijeme a necháme odstát asi 5 minut. Pak zelí propláchneme studenou vodou a necháme pořádně okapat. Přidáme cukr, olej, ocet a sůl podle chuti, promícháme a hotový zelný salát dáme odležet do lednice. Salát můžeme také dochutit nadrobno nasekaným koprem. Hospodský zelný salát podáváme jako výbornou oblohu k různým jídlům.


Další recepty na zelné saláty


Dopřejte si porci zdraví! Kvašený korejský kimchi salát krok za krokem


Tradiční korejský salát, který je podáván téměř ke všem pokrmům. Je plný vitamínů a dokonce celosvětově vnímán jako jedno z nejzdravějších jídel. Variant existuje nespočet, snad každá rodina má ten svůj kimchi salát, dnes se naučíme krok za krokem tento základní recept.


Dopřejte


Polníček a rukola v salátech: Lepší jste nejedli!


Polníček s rukolou patří mezí ty nejzdravější potraviny vůbec a dá se s nimi v kuchyni kouzlit, a to zejména při přípravě salátů. Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty z křupavého polníčku a jemně nahořklé rukoly, kterým sluší zejména chuťová kombinace s rajčátky, cibulí, doplněná o různé druhy sýrů, ryb a drůbežího masa.


Polníček

user-icon

autor Zdenka :-)


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hospodský zelný salát

Zpět na recept