Jemný zelný salát

V klidovém období při onemocnění slinivky břišní si podle snášenlivosti můžeme připravit jemný zelný salát. Salát podáváme v menším množství jako přílohu k hlavnímu chodu.


4.114x
35 min

Postup přípravy

Bílé zelí nastrouháme na hrubém struhadle a v sítu spaříme vroucí vodou. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky a také spaříme horkou vodou.

Okapané a vychladlé zelí promícháme s cibulkou a zakapeme citronovou šťávou. Salát ochutíme podle potřeby sojovou omáčkou Tamari, usekaným čerstvým koprem nebo pažitkou. Nakonec vše zjemníme olivovým olejem a necháme alespoň 30 minut před podáváním odležet v chladu.

Jemný zelný salát můžeme podávat samostatně s pečivem nebo jako doplněk k hlavnímu chodu.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemný zelný salát

Zpět na recept