Grilovaný lososový filet

Máte rádi ryby? Pak určitě oceníte na grilu připravený lososový filet s kůží opečenou do křupava. Hlavní chod výborně chutná s grilovanou zeleninou a bramborovou přílohou s hráškem.


5.02x
45 min
1×

Postup přípravy

Čerstvé filety s kůží očistíme a případné kůstky odstraníme pinzetou. Pak filet z obou stran potřeme olivovým olejem, osolíme, opeříme, ochutíme koriandrem a necháme v chladu alespoň 2 hodiny dležet.

Mezitím si připravíme zeleninu. Rozkrojený citron, rajče a na plátky nakrájenou cuketu potřeme olejem ochuceným bylinkami (tymián, koriandr, šalvěj) na ryby.

Gril roztopíme na střední teplotu, rošt potřeme rozmarýnovou větvičkou namočenou v ochuceném oleji a vložíme filety kůží dolů. Grilujeme, dokud nebude kůže propečená dozlatova a z boku filet nezbělá do výše asi 1,5 cm. To trvá přibližně 6 - 8 minut (záleží na výšce filetu). Poté lososa otočíme a dopečeme asi daších 5 minut. Zároveň na gril přidáme rozkrojené poloviny citronu, kousky rajčat a plátky cukety, které z obou stran grilujeme dorůžova.

Grilovaný filet s křupavou kůžičkou naservírujeme na talíře, obložíme grilovanou cuketkou, rajčetem a citronem a podáváme s dušenými brambory s hráškem, nebo s bílým pečivem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilovaný lososový filet

Zpět na recept