Grilovaný lososový filet

Máte rádi ryby? Pak určitě oceníte na grilu připravený lososový filet s kůží opečenou do křupava. Hlavní chod výborně chutná s grilovanou zeleninou a bramborovou přílohou s hráškem.


5.03x
45 min
1×

Ingredience

1 snítkačerstvý rozmarýn
2 ksfilet z lososa s kůží

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř
2-3 špetkymletý koriandr
směs bylinek na ryby

příloha

6 plátkůcuketa
1-2 ksrajče
1 kscitron

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Čerstvé filety s kůží očistíme a případné kůstky odstraníme pinzetou. Pak filet z obou stran potřeme olivovým olejem, osolíme, opeříme, ochutíme koriandrem a necháme v chladu alespoň 2 hodiny dležet. Mezitím si připravíme zeleninu. Rozkrojený citron, rajče a na plátky nakrájenou cuketu potřeme olejem ochuceným bylinkami (tymián, koriandr, šalvěj) na ryby. Gril roztopíme na střední teplotu, rošt potřeme rozmarýnovou větvičkou namočenou v ochuceném oleji a vložíme filety kůží dolů. Grilujeme, dokud nebude kůže propečená dozlatova a z boku filet nezbělá do výše asi 1,5 cm. To trvá přibližně 6 - 8 minut (záleží na výšce filetu). Poté lososa otočíme a dopečeme asi daších 5 minut. Zároveň na gril přidáme rozkrojené poloviny citronu, kousky rajčat a plátky cukety, které z obou stran grilujeme dorůžova. Grilovaný filet s křupavou kůžičkou naservírujeme na talíře, obložíme grilovanou cuketkou, rajčetem a citronem a podáváme s dušenými brambory s hráškem, nebo s bílým pečivem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Grilovaný lososový filet

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena