Grilovaná cuketa

Grilovaná cuketa je výtečná jako předkrm, pikantní jednohubka s chlebem, příloha k masu. Recept je snadný.


4.499x
75 min
6×

Postup přípravy

Mladou pevnou cuketu i se slupkou nakrájíme na středně silná kolečka.

Na misce si připravíme marinádu: Olivový olej smíchaný se solí, utřeným česnekem a čerstvými bylinkami. Pokud nemáte čerstvé bylinky, můžete použít sušené, či směs grilovacího koření. Množství oleje, česneku i koření lze samozřejmě upravovat podle chuti. Do marinády lze přidat i kapku bílého vína.

Kolečka cukety olejovou marinádou prolijeme a necháme uležet alespoň hodinu.

Na grilu kolečka cukety marinádou pomocí mašlovačky potíráme a několikrát je obrátíme, až mají pěknou zlatavou kůrčičku. Uvnitř budou měkké a šťavnaté.

Hotové grilované cukety můžeme před servírováním ozdobit čerstvými bylinkami.
user-icon

autor jirka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilovaná cuketa

Zpět na recept