Grilované špízy se třemi druhy masa

Vyzkoušejte recept na špízy s vepřovým, krůtím a hovězím masem, cibulí, paprikou a žampionem, který jistě přivítáte při zahradním grilování.


3.524x
35 min

Postup přípravy

Na špízy budeme potřebovat hovězí biftek nebo kvalitní hovězí steak, vepřovou panenku a krůtí stehenní steak. Krůtí maso nejdříve naložíme na 2 hodiny do směsi omáčky teriyaki s olivovým olejem. Pak veškeré maso nakrájíme na stejně kousky o váze cca 40 g, které opepříme. Kousky panenky obalíme do plátků anglické slaniny. Omyté papriky zbavíme jadřinců a nakrájíme na dílky ve velikosti masa. Oloupanou cibuli nakrájíme na klínky a středně velký hnědý žampion rozkrojíme na čtvrtiny.

Na dlouhé jehly střídavě napichujeme všechny druhy masa, které prokládáme barevnou paprikou a cibulí. Na konce jehly přidáme dílek žampionu.

Takto připravené špízy se třemi druhy masa zprudka osmahneme ze všech stran na grilu a poté je ihned přendáme na připravený alobal potřený olejem s bylinkami. Každý špíz zabalíme zvlášť a na již zchladlém grilu dopékáme při mírné teplotě asi 8 - 10 minut.

Grilované špízy se třemi druhy masa podáváme s čerstvou nebo dušenou zeleninou, pečivem nebo pečeným bramborem.

Top recepty na víkendové grilování

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilované špízy se třemi druhy masa

Zpět na recept