Nastává ten pravý čas, kdy papriky ve velkém zařazujeme do jídelníčku, začínají totiž okupovat naše zahrádky. Pokud nemáme vlastní zdroj, využijeme sezóny, protože jejich cena v obchodech v těchto dnech mírně klesá. Co všechno lze z paprik připravit?
Věděli jste, že červená paprika je bohatá na vitamíny A, B, C, D a E? Její obsah vitamínu C je dokonce vyšší než v pomeranči. Dále je zdrojem mnoha důležitých minerálních látek, jako je draslík, hořčík, vápník, železo, zinek a jód. Ze všech barevných odrůd je díky tomuto bohatému spektru prospěšných látek nejhodnotnější právě sytě červená paprika. Pojďme se podívat na pár receptů, samozřejmě při přípravě pokrmů nevynecháme ani oblíbené bílé papriky.
Maminčiny plněné papriky
(doba přípravy 45 min )
Zapečené plněné papriky
(doba přípravy 35 min )
Krém z pečených paprik
(doba přípravy 1 hod )
Papriky plněné kozím sýrem s rajčatovou salsou
(doba přípravy 45 min )
Papriky ve sladkokyselém nálevu
(doba přípravy 45 min )
Paprikový lusk plněný kuřecím masem
(doba přípravy 1 hod )
Rychlá papriková omáčka
(doba přípravy 20 min )
Papriková hořčice
(doba přípravy 1 h 15 min )
Jako od babičky: Plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem
Poctivý babiččin recept na plněné papriky s voňavou rajskou omáčkou. Podle našeho FOTONÁVODU ho jistě zvládnou uvařit i ti, kteří v kuchyni teprve začínají. A jaká je to dobrota!
Úvodní foto: Pixabay.com
autor admin_vareni
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena