Italská dokonalost jménem focaccia: Proč ji milují po celém světě a jak ji upéct?
Focaccia je pečivo, které trochu připomíná něco mezi bílým chlebem, rozpekem a nádivkou. Voní ovšem po olivovém oleji, na povrchu křupe a je měkká jako peřinka. Italská focaccia má styl, chuť i šarm. Můžeme ji upéct z minima surovin nebo ji pěkně obložit tak, že nebude mít daleko k pizze. Čím je focaccia tak výjimečná a jak si ji jednoduše připravíme doma?

Recept na ciabattu s olivami a sušenými rajčaty krok za krokem
Recept je sice trochu časově náročnější, ale odměnou nám bude výborné italské pečivo, které nejlépe chutná potřené olivovým olejem s čerstvými bylinkami.
Prosciutto neboli pršut: Italská sušená šunka nejen pro gurmány
Tahle světově proslulá lahůdka by neměla chybět na našem stole alespoň při zvláštních příležitostech. Prosciutto neboli pršut je sice sušená vepřová šunka původem z Itálie, ale skvěle se hodí i na naše české chlebíčky, nebo obložené studené mísy. Italské slovo prosciutto pochází z latinského slova perexsuctum, které znamená „důkladně vysušený“. Výroba prosciutta má v Itálii dlouhou historii.
Autor:Samman
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena