Chřest není módní novinka, jedl se už za Marie Terezie. Co z něj připravit a proč stojí tolik?
Chřest je v jarní kuchyni skutečným pokladem. Nabízí nejen jemnou chuť a šťavnatost, ale také neuvěřitelnou variabilitu v přípravě. Zjistěte, jaké druhy chřestu existují, v čem se liší, kdy je nejlepší sezóna a jak si je naplno užit na pěti skvělých způsobů.

Hrátky s chřestem: V těchto úpravách vám bude stoprocentně chutnat
Chřest patří do stejné skupiny zeleniny jako cibule, česnek a pórek. Je dražší než ostatní druhy zeleniny, protože se pěstuje v malém množství a sklízí se ručně. Chřest má neopomenutelné léčivé i regenerační účinky. Připravte si podle našich receptů třeba výborné chřestoto, zkombinujte ho s vepřovou panenkou, telecím a zkuste i krémovou polévku s masovými knedlíčky.

Afrodiziakum i elixír mládí - zamilujte si chřest!
Český chřest byl ve světě pojmem a známkou té nejvyšší kvality. O jeho mezinárodním věhlasu se však u nás téměř nevědělo. Chřestová sezóna, tedy období sklizně mladých výhonů, trvá přibližně od poloviny dubna do poloviny června. Pojďme si ji užít.

Autor:Renata Hřebíčková



Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena