Famózní šťouchané brambory

Jednoduché, ale velmi lahodné brambory vhodné jako příloha i hlavní chod.


4.3123x
45 min
12×

Postup přípravy

Oloupané brambory uvaříme doměkka, až se téměř rozpadají.

Mezitím, co se nám brambory vaří, osmahneme na másle dozlatova najemno nakrájenou cibulku. Ke zlatové cibulce přidáme pokrájené žampiony, kolečka jarní cibulky a na malé kousky pokrájené uzené. Chvíli společně opékáme, později přilijeme trochu vody, osolíme, opepříme a podusíme pod pokličkou do změknutí žampionů. Zbylou vodu necháme již bez pokličky odpařit.

Uvařené brambory scedíme a v hrnku rozšťoucháme. Přidáme připravenou směs a ohřáté mléko. Hrnec přikryjeme pokličkou, pevně chytíme mezi utěrky a chvilku usilovně třeseme, aby se vše řádně promíchalo. Opakujeme, dokud nám konzistence nebude vyhovovat.

Hotové šťouchané brambory naaranžujeme na talíř, posypeme petrželkou či pažitkou a vychutnáváme. Je to opravdu dobrota.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Famózní šťouchané brambory

Zpět na recept