Smetanové šťouchané brambory

Šťouchané nové brambory se smetanou a pórkem.


4.654x
45 min
14×

Postup přípravy

Nové brambory očistíme, omyjeme, uvaříme ve slupce doměkka a oloupeme. Česnek a cibuli zbavíme slupek a usekáme najemno. Zelenou část pórku nakrájíme na velmi jemná kolečka.

Na rozpuštěném másle zvolna osmažíme cibulku dorůžova, přidáme česnek, teplé brambory, pórek a sůl. Vše zalijeme smetanou, zahřejeme a rozšťoucháme.

Šťouchané brambory se smetanou a pórkem podáváme jako přílohu k drůbežímu masu. Pro zachování vitamínů není nutné uvařené nové brambory loupat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smetanové šťouchané brambory

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká