Smetanové šťouchané brambory

Šťouchané nové brambory se smetanou a pórkem.


4.654x
45 min
14×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
200 mlsmetana
1 ksmalá cibule
1 kgnové brambory
1 kszelená část pórku

podle potřeby

sůl
80 gmáslo

Postup přípravy

Nové brambory očistíme, omyjeme, uvaříme ve slupce doměkka a oloupeme. Česnek a cibuli zbavíme slupek a usekáme najemno. Zelenou část pórku nakrájíme na velmi jemná kolečka.

Na rozpuštěném másle zvolna osmažíme cibulku dorůžova, přidáme česnek, teplé brambory, pórek a sůl. Vše zalijeme smetanou, zahřejeme a rozšťoucháme.

Šťouchané brambory se smetanou a pórkem podáváme jako přílohu k drůbežímu masu. Pro zachování vitamínů není nutné uvařené nové brambory loupat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smetanové šťouchané brambory

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.