Šťouchánky

Jednoduchý recept na šťouchané brambory, které jsou vynikající přílohou ke smaženým zeleninovým pokrmům a masovým karbanátkům.


4.533x
35 min
7×

Ingredience

800 gbrambory
1 ksvelká cibule

podle chuti

sůl
kmín

podle potřeby

olej nebo sádlo

Postup přípravy

Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Brambory uvaříme ve slané a okmínované vodě doměkka. Cibuli orestujeme na oleji dozlatova. Měkké brambory slijeme a přelijeme smaženou cibulkou i s olejem. Rozšťoucháme a podle chuti přisolíme. Na šťouchánky použijeme pouze brambory staré, nikoliv nové. Pokrm bude ještě chutnější, když cibulku usmažíme na domácím sádle.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šťouchánky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena