Džem ze zmražených jahod

Pokud nestihneme připravit džem v období sklizně jahod, nevadí. Můžeme využít i zásoby z mrazáku a zavařeninu uvařit v jakémkoli ročním období.


4.323x
75 min

Postup přípravy

Kilo a půl zmražených jahod necháme trochu povolit a rozmixujeme. Použít můžeme i mraženou neslazenou jahodovou dřeň. Dáme do velkého hrnce.

Banány oloupeme a navážíme téměř půl kilogramu. Do celé poloviny kilogramu dosypeme zmražené borůvky, vše rozsekáme tyčovým mixérem a přidáme k jahodám.

V hrnečku rozmícháme obsah Gelfixů se 4 lžícemi cukru, přisypeme k ovoci a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme 5 minut. Dosypeme všechen cukr a za důkladného míchání opět přivedeme k varu. Vzniklou pěnu odebíráme lžící. Vaříme 3 - 5 minut, před koncem vaření do horké směsi přidáme kyselinu citronovou.

Horký džem plníme do umytých a dosucha vytřených sklenic. Ihned uzavřeme víčkem a sklenice převrátíme na 5 minut dnem vzhůru. Pak otočíme zpět a necháme na místě vychladnout. Z uvedeného množství připravíme 8 - 10 skleniček (250ml).

Džem ze zmražených jahod je stejně výtečný jako z čerstvých. Výbornou chuť mu dodávají banány a krásnou barvu borůvky.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Džem ze zmražených jahod

Zpět na recept