Zmrzlinové řezy

Recept na mražené smetanové řezy v piškotu. Letní chuťovka podobná ruské zmrzlině.


5.011x
45 min
1×

Ingredience

těsto

1 lžíceolej
3 ksvejce
0.5 lžíceprášek do pečiva
4 lžícecukr krupice
1 balíčekvanilkový cukr
5 lžicpolohrubá mouka

krém

400 mlsmetana ke šlehání
150 mlkondenzované slazené mléko

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme těsto. Celá vejce ušleháme s oběma cukry do pěny. Za stálého míchání postupně přidáváme olej a prosátou mouku s práškem do pečiva. Hladké těsto rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 10 minut dozlatova. Upečený tenký plát těsta necháme vychladnout, pak ho rozkrojíme na poloviny a zlehka odstraníme pečící papír. Mísu, ve které budeme připravovat smetanový krém, vložíme asi na 20 minut do mrazáku. Plastovou nebo kovovu obdélníkovou krabici, ve které bude zmrzlina tuhnout, vyložíme pečícím papírem tak, aby na delších stranách papír přečníval asi o 3 cm, abychom mohli náš zmražený zákusek snadno vyndat. Připravíme si smetanový krém. Do připravené mísy nalijeme dobře vychlazenou smetanu, kterou vyšleháme na nejvyšší otáčky šlehačem dotuha (to trvá přibližně 5 až 7 minut). Pak výkon šlehače snížíme na minimum a postupně přiléváme kondenzované mléko, dokud nevznikne hladký krém. To trvá asi 1 - 2 minuty. Do zamrazovací krabice vyložené pečícím papírem vložíme polovinu piškotového korpusu, na který rozvnoměrně navrstvíme smetanový krém a přikryjeme druhou částí piškotu. Na korpus přehrneme pečící papír, krabici uzavřeme a necháme v mrazáku alespoň 4 - 6 hodin zmrazit. Domácí zmrzlinové řezy po ztuhnutí vyjmeme z mrazáku, vyklopíme a nakrájíme na porce. Podáváme podle chuti.


Ovocné osvěžení z dozrávajících jahod: Domácí zmrzlina, nanuky i sorbet


Jahodová sezóna je před námi, tak si ji pojďme pořádně užít. Naučíme vás nejen domácí jahodovou zmrzlinu, ale i zdravější a lehčí sorbet, jahodové nanuky a úžasně jednoduchou jahodovou dřeň.


Ovocné


Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem


Zmrzlina k létu patří a domácí výroba nanuků není vůbec těžká. Ke kupovaným smetanovým zmrzlinám se tato nedá přirovnat - je jemná, krémová a bez přídavku zbytečné vody. A na chuti je to opravdu znát. Čerstvé ovoce jí dodává na svěžesti.


Recept


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zmrzlinové řezy

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Recepty na dětskou party