Třešňová zmrzlina s kousky čokolády

Letošní úroda je na třešně bohatá. Horké počasí přímo vybízí k přípravě třešňové zmrzliny, která nás osvěží. Vyzkoušejte tento recept.


0.00x

Postup přípravy

Třešně omyjeme a vypeckujeme. Můžeme použít vypeckovávač třešní, nůž, případně jako my vyzkoušejte trik s trychtýřem a slámkou. Na otočený trychtýř položíme třešničku a slámkou vytlačíme pecku. Je to snadné a rychlé. Hrst vypeckovaných třešní si ponecháme stranou.

Do hrnce vlijeme mléko, 1 hrnek smetany, cukr, špetku soli a třešně. Na mírném ohni zahříváme, dokud směs není horká. Poté plamen stáhneme a necháme 15 minut prohřívat.

Mezitím si zbylé třešně nakrájíme na čtvrtky. Čokoládu nasekáme podle libosti na malé kousky. Další možností je čokoládu lehce rozmixovat v mixéru. V tomto případě mixujeme opravdu chvilku, aby nám zůstaly větší kousky.

Ještě horký obsah hrnce rozmixujeme tyčovým mixérem. Vmícháme zbytek smetany a umístíme do lednici, dokud se směs zcela nevychladí.

Do vychlazené směsi přidáme čerstvě vymačkanou citronovou šťávu, griotku nebo rum a kousky třešní s čokoládou. Zmrzlinu přelijeme do uzavíratelné misky a umístíme do mrazáku. Každé 2 hodiny, než směs zcela ztuhne, několikrát promícháme.

Před podáváním necháme třešňovou zmrzlinu s kousky čokolády v misce chvíli povolit a poté tvoříme kopečky a zdobíme čerstvými třešněmi.
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Třešňová zmrzlina s kousky čokolády

Zpět na recept