Třešňový kompot

Klasický způsob zavařování sezonního ovoce - recept na domácí třešňový kompot.


4.58x
60 min

Postup přípravy

Třešně pečlivě umyjeme a necháme je odmočit ve studené vodě. Odmočené třešně necháme okapat a naplníme jimi připravené a dobře vypláchnuté zavařovací sklenice.

Mezitím si připravíme nálev - voda + cukr. Vodu přivedeme k varu, vsypeme cukr a jakmile se rozpustí, odstavíme vodu z plotny a nálev necháme trochu vychladnout.

Nálevem zalijeme připravené třešně ve sklenicích, sklenice pečlivě uzavřeme a sterilujeme po dobu 25 minut při teplotě 85 °C.

Třešňový kompot podáváme podle potřeby a chuti.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Třešňový kompot

Zpět na recept