Opilé třešně

Tentokrát jsme do alkoholu naložili třesně. A taky to není špatné.


3.97x

Postup přípravy

Třešně omyjeme, zbavíme stopek a připravíme si vodku a velkou sklenici o obsahu 5 l. Do sklenice ve vrstvách naskládáme třešně a cukr. Poslední vrstvou bude zbylý cukr, necháme do druhého dne uležet. Druhý den vše zalijeme vodkou, pokud máme ve sklenici místo, můžeme ještě vodky ještě trochu přidat. Ovoce musí být zalité až nad poslední vrstvu. Dobře uzavřenou sklenici necháme po dobu asi 7 týdnů uležet. Po této době můžeme začít konzumovat. A je jen na nás, jak dlouho nám opilé třešně vydrží.

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

Sezóna švestek je v plném proudu. Že ze švestek nemusíme péci jen obligátní koláč, se dozvíte v našem článku.

Švestky

Víno, které se zrodí díky slámě

Hledáte-li netradiční dárek k narozeninám nebo výročí, již nehledejte. Slámové víno je trefou do černého.

Víno,

user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Opilé třešně

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena