Ovoce naložené v rumu

Opilá chuťovka, které málokdo odolá.


3.810x
2×

Postup přípravy

Připravíme si nejlépe 5 l skleněnou láhev, do které budeme ovoce nakládat.

Při přípravě postupujeme i několik týdnů, jak nám postupně zraje ovoce. Jahody omyjeme, zbavíme stopek a asi půl kila (podle toho, kolik máme k dispozici) vsypeme do sklenice. Dáme pár čerstvých lístků máty, zasypeme asi 200 g cukru a zalijeme rumem zhruba 1 cm nad vrstvu ovoce. Dobře utěsníme a dáme do chladu a temna. Následně přidáme třeba půl kila třešní nebo višní, opět zasypeme cukrem (už trochu na množství ubereme) a zalijeme rumem. Takto pokračujeme s černými malinami a ostružinami. Cukru přidáváme podle toho, jak má kdo rád sladké. Zásadou je, že rum musí být vždy nad ovocem.

Ovoce naložené v rumu podáváme klidně už po měsíci, ale vydrží nám až do Vánoc, nebo než ho někdo stačí spořádat. Ovoce v rumu skvěle chutná se zmrzlinou.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ovoce naložené v rumu

Zpět na recept