Nejsnadnější recept na zmrzlinu, která je vhodná i pro ty nejmenší.
Nejdříve si umyjeme jahody, zbavíme stopek a ve vyšší misce rozmixujeme tyčovým mixérem. Připravíme si formičky na zmrzliny a do každé formičky nalijeme rovnoměrně jahodovou část. Poté oloupeme kiwi a opět rozmixujeme tyčovým mixérem. Tuto směs opatrně přendáme na jahodou část. Následně oloupeme banány a také rozmixujeme tyčovým mixérem. Banánovou směs přendáme do formiček na kiwi část a na závěr zapíchneme dřívko na držení zmrzliny.
Takto připravené zmrzliny dáme minimálně na půl dne do mrazáku.
Může se stát, že vám zmrzlina nepůjde hned vyndat z formiček. Stačí formičky ponořit na chviličku do horké vody a zmrzliny půjdou snáze vyndat.
Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem
Zmrzlina k létu patří a domácí výroba nanuků není vůbec těžká. Ke kupovaným smetanovým zmrzlinám se tato nedá přirovnat - je jemná, krémová a bez přídavku zbytečné vody. A na chuti je to opravdu znát. Čerstvé ovoce jí dodává na svěžesti.
Ovocné osvěžení z dozrávajících jahod: Domácí zmrzlina, nanuky i sorbet
Jahodová sezóna je před námi, tak si ji pojďme pořádně užít. Naučíme vás nejen domácí jahodovou zmrzlinu, ale i zdravější a lehčí sorbet, jahodové nanuky a úžasně jednoduchou jahodovou dřeň.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena