Jogurtová borůvková zmrzlina

Recept na poctivou domácí zmrzlinu z těch nejlepších surovin - řeckého jogurtu, medu, vanilkového lusku a čerstvých borůvek.


3.97x
15 min

Postup přípravy

Řecký jogurt vyklopíme do mísy a promícháme. Z citronu vymačkáme šťávu, z rozříznutého vanilkového lusku vydlabeme semínka.

K řeckému jogurt přidáme med a třtinový cukr. Sladíme podle vlastní chuti. Dle mého jsou 2 - 3 lžíce medu s 2 - 3 lžícemi třtinového cukru zcela dostačující.

Dále přidáme vydlabaná semínka z vanilkového lusku a citronovou šťávu. Směs na jogurtovou zmrzlinu důkladně promícháme. Můžeme i prošlehat, zmrzlina bude nadýchanější. Vyzkoušíme a podle potřeby ještě dosladíme.


Nakonec vmícháme borůvky. Borůvky předem důkladně omyjeme a necháme okapat.

Hotovou směs na jogurtovou zmrzlinu přelijeme do vhodné nádoby a vložíme do mrazáku. Zmrzlinu každou půlhodinu promícháme, aby nám během mražení příliš neztvrdla. Případně použijeme zmrzlinovač. Zhruba za 5 - 6 hodin by měla být připravena k podávání.

Jogurtovou zmrzlinu s borůvkami podáváme jako osvěžující dezert v letních dnech.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jogurtová borůvková zmrzlina

Zpět na recept