Borůvkový koláč s tofu krok za krokem

Borůvkový koláč s tofu krok za krokem

Z tofu se dají vytvořit i výborné sladké moučníky. Pojďte se o tom přesvědčit a upečte si s námi vynikající borůvkový koláč.

1055×

1) Příprava surovin.

Na korpus si připravíme 190 g hladké mouky, 80 g třtinového cukru a 80 g rostlinného másla nebo kokosového oleje.

Na náplň si připravíme 400 g bílého tofu, 400 ml rostlinného mléka, 100 g třtinového cukru, 100 g strouhaného kokosu, 2 balení vanilkového pudinkového prášku a 125 g borůvek.

koláč

2) Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme třtinový cukr a rozpuštěné máslo. Vytvoříme drolivé těsto, které rovnoměrně natlačíme na dno formy. Dáme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut na 180°C.

koláč

3) Bílé tofu dáme do mísy a tyčovým mixérem rozmixujeme. Poté přilijeme rostlinné mléko, přidáme cukr, strouhaný kokos a pudinkové prášky. Znovu tyčovým mixérem promixujeme a vznikne nám tekutá, jemná náplň.

koláč

4) Náplň nalijeme na upečený korpus, posypeme borůvkami a dáme znovu péct na 180°C na 30 minut.

koláč

5) Po upečení necháme koláč vychladnout a můžeme servírovat.

koláč

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

Recept na hrníčkový borůvkový koláč s drobenkou, po kterém se hned po upečení jen zapráší. Je totiž vláčný, jemný, na surovinách nešizený a úžasně chutná!

Nestačí

Koláče z plechu: Ovocné, tvarohové i s mákem

Jaká by to byla neděle bez sladké vůně linoucí se z trouby. Připravili jsme pro vás 6 receptů na koláče, na které nedáme dopustit.

Koláče

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz